Guide til sikker og nem rengøring af sexlegetøj

Så snart man har købt noget nyt sexlegetøj, tænker man, at nu kommer alt det sjove. Men man finder også hurtigt ud af, at det også inkludere en masse praktisk som eksempelvis rengøring. Hvis du gerne vil forlænge dit sexlegetøjs holdbarhed og holde dig selv fri for en masse bakterier, er det vigtigt med en grundig rengøring efterfølgende. Men da sexlegetøj er lavet i en masse forskelligt materiale, kan det også være svært at gennemskue, hvordan det skal gøres. Ofte står de på pakken, der medfølger. Hvis ikke det står på pakken, giver vi dig her en guide til sikker og nem rengøring af sexlegetøj.

Silikone

I dag er de mest populære dildoer og andet sexlegetøj lavet i silikone. Silikone bliver ofte brugt, da det minder meget om rigtig hud og generelt er utroligt behageligt at bruge. Ud over dette er silikone også utroligt slidstærkt, kan holde til varme og er ikke porøse. Det betyder også, at det er meget nemt at rengøre.

Med silikone kan man ofte bare sætte det i vaskemaskinen, hvorefter det vil være rent. Hvis du ikke vil vente på det, kan du også koge det i et par minutter. Hvis du heller ikke vil vente på det, kan du købe noget specielt rengøringsmiddel, der er beregnet til sexlegetøj.

Hvis du køber rengøringsmidler til sexlegetøjet, er det vigtigt, at du ikke køber noget, der er silikonebaseret til silikone legetøj. Hvis silikone bliver gnedet op af andet silikone, kan det begynde smelte. Derfor skal du også altid opbevare dit silikone legetøj indpakket.

Glas

I dag kan man også få en masse sexlegetøj, der er lavet i glas. Sådan noget hårdt glas er utroligt nemt at rengøre. Du kan enten give det en tur i opvaskemaskinen, hvorefter det vil skinne og være rent. Du kan også nøjes med at vaske den op i varmt vand. Som en sidste mulighed, kan du også bruge rengøringsmidler, der er beregnet til sexlegetøj.

Du kan bruge de fleste former for rengøringsmidler på sexlegetøj af glas, men du skal altid huske at tænke på dig selv. Selvom dit legetøj kan tåle det, kan du måske ikke. Derfor skal du kun bruge rengøringsmidler, der også er gode for dig.

Gummi

Selvom det meste sexlegetøj i dag kommer i silikone, kan du også sagtens få noget i gummi. Da gummi har en porøs overflade, kan der nemt samles en masse bakterier på overfladen. Derfor er det vigtigt, at du får rengjort det meget grundigt. Hvis ikke du fjerner bakterierne, kan det skabe en masse infektioner og ubehag.

Hvis du gerne vil holde dit sexlegetøj i gummi rent, kan du eventuelt bruge et nyt kondom eller andet ud over dit sexlegetøj, hver gang du skal bruge det. Du kan også rengøre det i meget varmt vand, som kan dræbe bakterierne. Hvis du vasker det i varmt vand, skal du også gøre det ekstra grundigt ved riller, buer, kanter og lignende. Som en sidste mulighed kan du også bruge rengøringsmidler beregnet til sexlegetøj i gummi med dette. Det skal også huskes at bruges ekstra grundigt.

Da gummi er meget følsomt, skal du altid være opmærksom på at opbevare det påpasseligt. Det betyder, at det ikke må ligge i direkte sollys, det skal være fugtfrit og køligt. Desuden må det helst heller ikke ligge sammen med andet sexlegetøj, da det nemt kan reagere på andre typer materialer. Derfor skal du altid opbevare det i en æske eller lignende.

Realistisk materiale

Når du køber sexlegetøj i et realistisk materiale, skal du altid passe det, som hvis det var rigtigt hud. Derfor skal det også rengøres grundigt og efter hver gang, det bliver brugt.

Selvom det skal rengøres grundigt, skal det også gøres med forsigtighed. Både under rengøring og opbevaring, skal du undgå, at det rører andet lignende materiale, da det nemt kan reagere på det.

Når du skal rengøre det realistiske materiale, skal du gøre det meget grundigt. Det skal gøres i alle riller, vener, buer, kanter og lignende. På den måde kan du undgå, at der samles bakterier. Den bedste måde at rengøre sexlegetøjet på er ved, at skylle den grundigt i varmt vand. Her efter skal du bruge noget rengøringsmiddel, der er beregnet til sexlegetøj i realistisk materiale. Når det er smurt godt ind, gentager du dette 2-3 gange.

En god idé er at bruge et kondom eller lignende ud over sexlegetøj, hver gang du skal bruge det. På den måde kan det forlænge sexlegetøjets levetid. Når du skal opbevare det, skal du helt gøre det i en æske. Æsken sørger for at adskille det fra andet materiale, der kan ødelægge sexlegetøjet. Æsken med sexlegetøjet skal helst opbevare et mørkt og køligt sted.