Sådan mindsker du chancerne for indbrud mens du er på ferie

Står der snart ferie i din kalender? Det gør der nemlig ikke for dine lokale tyveknægte. De venter bare på, at du og andre i jeres nær område giver dem fred og ro til at arbejde i jeres hjem. Medmindre…

Det er ikke sjovt at komme hjem til et hus der har været indbrud i. En ting er de mistede genstande, ødelæggelserne på huset og det rod der som regel følger med. Et andet og værre aspekt er følelsen af, at du ikke længere er sikker i dit eget hjem. Tanken om, at når som helst kan der stå en fremmede i din stue eller på børnenes værelser.

Indbrud koster meget på de psykiske plan og i og med at ferie-ugerne er tyvenes højtid, har vi fundet nogle gode råd frem til dig, der mindsker chancen for at der bliver begået indbrud i jeres hus.

1) Opdater ikke jeres sociale medie profiler

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat… Tyvene er ligeså moderne som i er og det er ikke svært for dem, at finde frem til familier i deres lokalområde som er på ferie. Så snart du poster et billede fra lufthavnen, eller poolen eller stranden, så ved tyvene at de har masser af tid til at finde dit hus og stjæle alt, hvad du har af værdi.

Derfor anbefaler vi: 1) at du slet ikke skriver online, at du skal på ferie. 2) HVIS du ikke kan lade være, at du så i det mindste sikrer dig, at dine og børnenes profiler er private!

2) Benyt dig af dine naboer

De fleste tyve holder sig langt væk fra huse, hvor de tror der er nogen hjemme. Bed derfor dine naboer om, at benytte sig af din indkørsel, tømme din postkasse og køre skraldespanden ned på vejen til tømning. Få huset til at se ud som om, at det bliver brugt, og du vil holde de fleste tyve væk. Benyt dig evt. at lys-timere der tænder dit lys i de sene aften timer og slukker dem omkring sengetid, som man normalt ville gøre. Hold og gardinerne rullet for.

3) Vær forberedt på det værst tænkelige

På trods af dette kan du stadig komme hjem fra ferie og opdage, at der har været indbrud. Det er forfærdeligt at komme hjem til og de sidste du gider bøvle med, er at finde ud af, hvad du skal foretage dig. Derfor anbefaler vi, at du på forhånd undersøger, hvad du bør gøre i tilfælde af et indbrud. Skal du måske have kodet det lokale politi’s telefonnummer ind i din mobil, så du nemt kan ringe til dem? Jeg har selv gjort dette med min lokale låsesmed i København, i tilfælde af at jeg mister mine nøgler når jeg er i byen.

Hvordan med bevis føring? Har du overvejet at tage billeder af alle dine værdier inden du tager afsted? Denne bevis føring kan hjælpe betydeligt i forhold til politiets arbejde, men også i forbindelse med forsikringen som du skal bøvle med efterfølgende.