5 fordele ved at drikke ingefærshots

Det er kun få år siden ingefær blev hip og moderne at putte i de fleste madretter og det har derfor heller ikke taget forskere lang tid at få undersøgt fordelene ved dette naturlige kosttilskud. Her er samlet 5 gode grunde til at snuppe et ingefærshot engang imellem.

Øget forbrænding

Vidste du at ingefær giver din forbrænding et skub fremad? Det indeholder nogle af de stoffer, der øger kroppens stofskifte og er med til at hæve kroppens udnyttelse og forbrænding af det fedt og de kalorier man indtager. Derfor, er du i tvivl om du spiser mere end du forbrænder og ønsker et vægttab, så put et shot med ingefær ind i din diæt eller kur. Efter ganske få uger med et ingefærshot et stykke tid inden du skal ud at træne, vil du opleve at have mere energi under træningen, men også at det går hurtigere med at kroppe i form, specielt hvis du går efter kredsløbstræning og generel sundhed.

Mental energi

Ingefær har i sig selv smag og kraft, hvilket kan give et mentalt boost ved bare at drikke det. Mange oplever at den friske og lidt bitre smag fra ingefæren, løfter ens energiniveau lige fra morgenen af. Tag et shot af ingefær og få gratis energi i et frisk pust, der holder resten af dagen.

Øg dit immunforsvar

Udover det mentale boost og styrke til kroppens forbrænding, så giver ingefær også et løft til dit immunforsvar. Dette skyldes indholdet af gingeroler, der er et naturligt og aktivt stof i ingefæren. Gingeroler har en antiinflammatorisk effekt, der kan lindre forkølelse og andre betændelses- og irritationstilstande, som allergi og infektion. Udover at hjælpe kroppen med mindre sygdomme og infektioner, så har det udvist evner til at lindre nogle af problemerne ved mange alvorlige sygdomme, da gingerolerne også kan nedsætte feber og generelle problemer ved autoimmune sygdomme.

Nyere forskning er også nået frem til at ingefæren har en positiv effekt i kampen mod kræft, da den naturlige stoffer kan lindre smerter og bivirkninger ved kræft, men også nedsætte risikoen for at udvikle kræft hos en rask person i det hele taget.

Lindrer maveproblemer

Døjer du nogle gange med enten urolig eller tør mave, hvor det gør ondt når du har spist? Ingefær i maden kan afhjælpe nogle af problemerne, da det gør maven mere lind og rolig, men det kan også bruge som et hurtigt middel, hvis skaden allerede er sket. Bare lav et varmt glas vand med ingefær og lidt gurkemeje, lad det køle af og drik det så. Efter kort tid skulle maven gerne være mere i ro og en del af smerterne væk.

Lindrer kvalme

Er du gået hen og blevet syg og leder efter en måde at tage lidt af ubehaget på? Så er et shot ingefær også godt her, da dens antiinflammatoriske stoffer også kan lindre på både kvalme og feber. Ved kvalme og feber er det ligemeget om det er som følge af sygdom eller graviditet, da det er de samme centre i kroppen, der rammes.