4 ting der gør livet med slidgigt nemmere

Et liv med gigt kan være besværligt, heldigvis findes der mange hjælpemidler, der kan gøre din hverdag nemmere.

Hjælpemidler i køkkenet

Det kan være svært at holde om køkkenredskaber, hvis man har i gigt i fingrene. Det kan være en fordel at sætte skumgummi håndtag på små skafter, f.eks knive og gafler. Det gælder om at få et større greb, så det er nemmere at få hold på dine redskaber.

Brug en nøddeknækker til at åbne dåser og flasker, på den måde, kan du nemmere få styrke til at åbne det du vil.

Få monteret vandhaner med lange greb, så det er nemmere at slukke og tænde for vandet.

Hjælpemidler på badeværelset

Monter brede håndtag og støttebøjler på badeværelset, så du nemmere og sikrere kan komme ud og ind af badet og på toilettet.

Brug en børste med langt skaft, når du skal vaske dig, på den måde slipper du for at bevæge dig mere end højst nødvendigt.

Du kan med fordel bruge en elektrisk tandbørste, vælg en model med et bredt håndtag, så du kan få ordentligt fat i den.

Smertestillende

Hvis du lider af slidgigt og oplever smerter, kan du med fordel bruge glucosamin, som er et lægemiddel, der kan lindre symptomer og smerter ved let – moderat slidgigt

Møbler i hjemmet

Dine møbler har også meget at sige i forhold til, hvordan du har det i din daglig dag. Ergonomiske møbler er som regel at foretrækker, men jeg har personlig ikke super god erfaring med dem.

Jeg har siddet i ergonomisk korrekte stole, hvor jeg følte de pressede de helt forkerte steder. Dertil er disse som regel voldsomt dyre, men okay, hvis de kan afhjælpe smerter er det selvfølgelig det værd.

Personligt har jeg dog bedst erfaring med noget så simpelt som almindelige møbler i den korrekte højde.

For mig er dette meget vigtigere end, hvorvidt møblerne er “ergonomisk korrekte”. Min go-to fabrikant er Nordal, der laver flotte og komfortable møbler til hjemmet. Jeg har også fundet nogle ok spisebordsstole i Ilva.